Полиция нахлу в офиса на телевизионния канал на Булсатком

Pinterest LinkedIn +

Около 14:30 ч. на 9 януари служителите на Икономическа полиция към СДВР са влезли в офиса на телевизия ТВ+ - телевизионния канал на Булсатком, излъчван ексклузивно за абонатите на сателитния оператор, предаде Българското национално радио.

От МВР съобщават, че екип на Икономическа полиция действително провежда акция по образувано досъдебно производство за данъчни престъпления срещу частен телевизионен канал, без да разкриват името му, но се счита, че става дума за един същи случай.

В последното си съобщение до медиите от 4 януари bTV Media Group обвиниха публично Булсатком, в чиято мрежа каналите на медията не се излъчват от 2 януари 2013 г. поради невъзможност за достигане на взаимоизгодни договорености между двете страни, в "подмяна на фактите с цел увеличаване на печалбата им на гърба на зрителите".

В същото изявление е цитирано и твърдението на Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), че Булсатком декларира по-малък от реалния си брой абонати и така допълнително увеличава печалбата си на гърба на клиентите си и на съдържанието, което разпространява.

На 8 януари от ТВ7 съобщиха, че също ще спрат излъчването на програмата си в мрежата на Булсатком, ако до петък (11 януари) не получат от сателитния оператор еднозначен отговор на предложението си за нов договор.

Сподели.