Булсатком: Така НЕ е честно, bTV!

Pinterest LinkedIn +

Във връзка със становището на bTV по повод изявлението на Музикаутор от 15 януари Булсатком излезе с опровержение на твърдението, че "Булсатком е най-големият длъжник на възнаграждения за права към медията, като задълженията, които е натрупал, са повече от нашите спрямо Музикаутор".

Публикуваме пълния текст на изявлението, разпространено от Булсатком на 16 януари, и коментара на bTV във връзка с него от 17 януари.

Криско: Хората приемат буквално рекламата на Fair Play, което е абсурдно

Така НЕ е честно, bTV!

Към днешна дата Булсатком няма просрочени задължения към bTV. Всички плащания винаги са извършвани съгласно падежните срокове и уговорките между нас. Последното плащане към bTV e направено на 2 януари 2013 г. (виж по-долу). Не правим публично достояние точната сума заради търговска тайна.

Имаме официално писмо от тях, в което се декларира, че медийната група разполага с права да предоставя за разпространение телевизионните си програми и със сключените договори с операторите не нарушава Закона за авторското право и сродните права.

Не можем да бъдем държани отговорни за неуредени търговски взаимоотношения на bTV с трети лица.

Изненадани сме, че нашите планове да развиваме бизнеса си законно и почтено предизвикаха такива бури на медийния пазар. Ще играем открито до края. И няма да лъжем потребителите си. Така е честно. "Разпространеният от оператора платежен документ по никакъв начин не внася яснота за размера на изплатената сума и не дава отговор дали това покрива пълния размер на задълженията, които той има към bTV. Това е опит за представяне на частична информация в подвеждаща форма и вид като реални факти. Към момента Булсатком все още имат задължения към нас, описани в двустранните договори за 2012 година", отговориха от bTV.

bTV: Булсатком ни дължи повече пари, отколкото ние на Музикаутор

Музикаутор: bTV дължи над 2,5 млн. лв за авторски права за музика

Сподели.