"Polestar" ще конкурира Tesla Model 3 със свой електрически модел

Pinterest LinkedIn +

Дъщерният бранд на "Volvo" – "Polestar" – ще конкурира Tesla Model 3 със свой изцяло електрически автомобил. Моделът се казва Polestar 2 и беше представен в навечерието на автосалона в Женева.

Polestar 2 ще има пробег от 500 км с едно зареждане. Ще се задвижват всички 4 колела от електромотор с 402 к.с. Това ще е първият изцяло електрически и масово произвеждан модел на "Polestar". Той ще даде началото на цялата стратегия това да бъде електрически бранд, ориентиран към лукса и високата производителност.

Цената на колата ще бъде 59 900 евро за първите 12 месеца. Това ще е специална стартова версия на модела. Впоследствие цените ще паднат до 39 900 евро в Европа, като вероятно това ще е цена за модел с по-малко екстри.

Компанията вече приема поръчки за модела, като се надява да конкурира Model 3 на "Tesla". Polestar 2 ще е малко по-бавен от Model 3, като ще достига 100 км/ч от място за "по-малко от 5 секунди". Model 3 прави същото за 3,5 до 4,8 секунди в зависимост от модела.

Като цяло обаче моделът на "Tesla" е по-мощен (450 к.с.) и малко по-скъп с цени от 55 400 евро в Европа. Polestar 2 ще привлича внимание и с интерактивност. Колата ще е първата с Android за мултимедийната си система, като ще има 11-инчов дисплей с поддръжка на Google Maps, Google Assistant и приложения от Play Store. Ще има дигитален кокпит, интернет връзка, LED фарове и др. Целта е колата да предлага качество и комфорт от висок клас и да привлича клиенти от средния и високия ценови клас.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.