Пол Макартни записва рок албум, вдъхновен от Foo Fighters

Pinterest LinkedIn +

Фактът, че възнамерява да се ожени за трети път, не пречи на Пол Макартни (Paul Mccartney) да е все така продуктивен, както и досега. 68-годишният Beatle, който обяви годежа си с Нанси Шевел на 6 май, е започнал записите на проекта, който мечтае да реализира от времето, когато светът е в краката му – активните години на Fab Four, от които измина половин век. Става дума за албум с кавър версии на поп песни от ерата преди появата на рока – "стилът музика, който слушаше баща ми", пояснява Макартни.

"Род Стюарт обаче взе, че полудя по тая идея и си казах, че ще трябва да почакам, за да не изглежда сякаш се опитвам да му подражавам", шегува се още музикантът, който наскоро композира първата си балетна партитура – музиката към спектакъла Ocean`s Kingdom, който ще бъде поставен премиерно в Ню Йорк тази есен.

На този етап Макартни разполага с близо дузина готови парчета, записани в Capitol Studios с оркестър, в това число няколко колаборации с Даяна Крол (Diana Krall), чиито заглавия са добре пазена тайна. Вместо това музикантът разкрива, че е започнал да пише материал за още един нов албум – този път с "по-здраво рок звучене", силно повлияно от последния албум на Foo Fighters, записан в гаража на Дейв Грол.

"Влюбих с в тази идея – току-виж запиша този албум в някой гараж. Не си мислете, обаче, че ще го направя в гаража на Дейв (Грол)", допълва най-преуспелият автор на песни в историята на популярната музика, според Книгата на Гинес.

Сподели.