Подробности за полуфинала за избор на българска песен в Евровизия 2006

Pinterest LinkedIn +

Утре (25 февруари) в зала 1 на НДК ще се състои концерта-полуфинал за избор на песен, която ще представи България на тазгодишния конкурс “Евровизия 2006” в Атина. Той е с начален час 20.30 ч. и ще бъде излъчван пряко по БНТ.

След края му чрез вота на специално жури от 24-те песни полуфиналисти ще бъдат определени 12-те, които да бъдат допуснати до финалния кръг на 11-ти март.
 
Концертът в НДК ще мине под мотото “Почувствай ритъма”, което е и официалният слоугън на тазгодишния международен песенен конкурс. Той ще бъде открит от балет “Дива”, а водещ на събитието ще е ТВ водещият Драгомир Симеонов.
 
В декорът на сцената ще бъдат вградени 25 видео монитора, които ще образуват огромна видео стена, на която ще се предава всяка песен и излъчва кратка видеовизитка, в която отделните изпълнители ще се представят пред зрителите.
 
Върху самата сцена пък ще бъде изграден светещ подиум, като първи на него ще излязат Сафо - No.1 в списъка с реда на излизане на изпълнителите.
 
За реализацията на полуфинала ще се използват 11 броя камери, 2 екрана и един фарт (релсов път, върху който се поставя специална вагонетка за камерата). Режисьори и постановчици на спектакъла са Станислав Терзиев и Петър Данданов.
Сподели.