Поддръжка на акумулатора през зимата: Как да предпазим електролита от замръзване

Pinterest LinkedIn +

Всеки шофьор е длъжен да се грижи за акумулатора на колата си. Той е длъжен редовно да проверява състоянието му и да извършва постоянна поддръжка.

Професионалистите дават точни препоръки, ако не искате често-често да посещавате магазин за акумулатори. Нека да ги видим и тях.

Какво да променим по поддръжката при настъпване на зимния сезон?

С настъпването на зимния сезон е желателно да се увеличи плътността на електролита до 1,29 g / cm3. Тази стойност не би позволила на акумулатора да замръзне дори и ако навън има много ниски температури.

Също така, вашият акумулатор постоянно трябва да е в напълно заредено състояние. По принцип това е препоръка, която се отнася за всеки един от сезоните, но през зимните месеци следва да бъдете най-внимателни.
Какво се случва с акумулатора, когато шофираме в градски условия?

Също така, имайте предвид и че акумулаторът е най-„стресиран“, когато работи в градски режим. В такъв случай, за да се избегне замръзването на електролита, необходимо е той да се зарежда по-често с домашно зарядно, тъй като зарядът на генератора на автомобила се оказва недостатъчен.


Можем да предпазим електролита от замръзване, като го „опаковаме“

В условията на по-сурова и дълга зима, шофьорите могат да предотвратят доста проблеми, ако „опаковат“ по-добре акумулатора. За тази цел се продават специални чанти, които имат способността добре да изолират батерията и да я защитят успешно от студа. Някои модели се предлагат дори с допълнително отопление, което вече напълно минимализира всеки риск от замръзване.


Как да действаме при екстремни минусови температури

При екстремни минусови температури е много удачно да се намали времето, което автомобилът прекарва на улицата през нощта. Ако разполагате с гараж, това лесно може да се уреди. Така ще дадете възможност на акумулатора да се презареди, за да ви е много по-лесно да запалите колата си на сутринта.

Ако се придържате към горните правила, можете успешно да предотвратите замръзването на електролита. В резултат на това и животът на вашият акумулатор ще бъде удължен.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.