"Под прикритие" S05: Краят на най-успешния български криминален сериал

Pinterest LinkedIn +

"Под прикритие" завърши своя пети и последен сезон с един епичен двучасов епизод – напрегнат, динамичен, с много екшън и по-малко приказки. Епизод, какъвто не бяхме гледали отдавна и който ни напомни за най-добрите серии на поредицата.

Въпреки че през целия пети сезон главната роля в сериала беше поверена на Ивайло Захариев и неговия полицай под прикритие Мартин Христов, историята на криминалната сага всъщност не е неговата. Точно обратното – на неговия голям враг Иво Андонов.

Още от първи сезон видяхме персонажа да се развива, без да преминава изцяло на светлата или на тъмната страна. До достигането на финалния епизод от продукцията проследихме цялата му трагична история. От изпълнител той се превърна в господар на цяла престъпна империя. Направи множество жертви и последната от тях беше да даде живота си. Който така или иначе в края беше единственото, което му е останало. 

За съжаление, докато сюжетната линия на Иво Андонов, в чиято роля пет години гледахме изключителния Захари Бахаров, е завършена, то след последния епизод на "Под прикритие" можем да кажем, че много истории останаха висящи във въздуха.

Мариан Вълев-Куката, който беше абсолютен любимец на аудиторията, сякаш не получи края – щастлив или трагичен, който заслужаваше. Други персонажи пък като Големия близнак, Ния Туджарова и Яна Танева продължиха пътищата си, сякаш не бяха част от най-обичания български криминален сериал.

С много добри и някои разочароващи спомени се разделяме с "Под прикритие" – продукция, която не се страхуваше да каже някои истини за родната действителност от малкия екран. 

Сподели.