Почина световноизвестният дизайнер Пако Рабан

Pinterest LinkedIn +

Роденият в Испания френски моден дизайнер Пако Рабан почина на 88-годишна възраст. Все още не е известна причината за смъртта му.

Световноизвестният моделиер е починал в дома си в Портсала, Франция, на 3 февруари. Тъжната вест беше съобщена от изданието "Le Monde" и потвърдена от испанската група "Puig", която контролира модната къща и парфюмерийния бизнес "Paco Rabanne". 

"Модната къщата "Paco Rabanne" иска да почете нашия дизайнер-визионер и основател, който почина днес на 88-годишна възраст. Сред най-значимите модни фигури на 20-ти век, неговото наследство ще остане постоянен източник на вдъхновение. Благодарни сме на мосю Рабан за нашето авангардно наследство и за поставянето на основите на бъдеще с неограничени възможности" - ​​се казва в официално изявление, публикувано на уебсайта на модната къща.

Основателят на едноименната къща за висша мода Пако Рабан е роден на 18 февруари 1934 г. в Страната на баските. Придобива световна слава с представянето на колекцията си през 1966 г. в Париж. Дрехите са направени от алтернативни материали: пластмаса, хартия, метал. Рабан беше първият, който използва музикален съпровод на модния подиум и беше един от първите, които поканиха тъмнокожи модели. Неговите тоалети са носени от филмови звезди, включително Одри Хепбърн и Джейн Фонда.

Снимка: fashion.pacorabanne.com
Сподели.