Почина Ивайло Крайчовски

Pinterest LinkedIn +

На 57-годишна възраст внезапно почина легендарният български музикант Ивайло Крайчовски, съобщи БНТ.

Ивайло Крайчовски е български музикант, бас китарист в група "ФСБ", идеолог и инициатор за създаването на група "Стари муцуни" с ветерана на българския рок Георги Минчев.

Музикалният му път започва от детска възраст. От петгодишен свири на цигулка, а когато е ученик в девети клас, става член на сформиралата се група от неприети в Музикалното училище инструменталисти и започва да свири на бас китара.

През 1983 г. завършва факултета "Поп и джаз изкуства" на Музикалната академия в класа по контрабас и бас китара на професор Симеон Венков. Явява се на прослушване за бас китарист на мястото на Александър Бахаров от "ФСБ" и става член на групата. Дебюта си на сцена прави на концерт на "ФСБ" на стадион "Академик" пред 15 000 души публика. Той взема участие и в записите на албума "ФСБ VI" от 1984 г. Работи активно и в студио "ФСБ" като тонрежисьор и музикален продуцент, а през 1993–1995 г. – в ММД "Мултимедия" и "Болканмюзик", където взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации.

През 1996 г. Ивайло Крайчовски става музикален директор на филмовия фестивал "София филм фест". Заместник-председател е на Българската изпълнителска асоциация и член на УС на БНАПЗ — асоциация на звукозаписните студиа в България. Организатор на мемориалните концерти "Цвете за Гошо" и различни рок фестивали. 

Сподели.