Отиде си Татяна Лолова

Pinterest LinkedIn +

Великата българска актриса Татяна Лолова е починала на 87-годишна възраст. Тя е издъхнала в "Пирогов", където през последните седмици се е лекувала от усложнения вследствие на тежка инфекция от Ковид-19, съобщи bTV.

Обичаната от цял един народ българска звезда е родена на 10 февруари 1934 г. в София. Майка ѝ е от руско-украински произход, а баща ѝ Желязко Лолов е счетоводител. 

Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Следва заедно с Ицхак Финци, Григор Вачков, Никола Анастасов и други забележителни актьори. Известна е с мнагобройните си комични роли в киното, телевизията, на театрална сцена и в радиото.

Тя е актриса с широк диапазон на комедийно-сатиричното изображение – от фарса и буфонадата до гротеската и сатирата. Въпреки хиперболата и иронията, използвани от нея при изграждането на образите, те са правдиви и въздействащи.

Татяна Лолова ще остане една от ярките звезди сред най-добрите български актьори. Мир на праха й!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.