PlayStation Vita и PlayStation Store официално в България от 1 март

Pinterest LinkedIn +

В София, по време на специално събитие, Sony Computer Entertainment Europe представи за първи път в България новата портативната гейминг система PlayStation Vita.

От Sony ще зарадват геймърите и с официален старт на дългоочаквания от всички онлайн магазин PlayStation Store, от който потребителите ще могат да купуват директно игри или допълнително съдържание към тях, да теглят безплатни компоненти и промоционални кодове, приложения, демо версии, филмови трейлъри и много други.

Потребителите ще могат да намерят новата конзола в магазините от 1 март, като PS Vita ще се предлага в две разновидности – Wi-Fi и 3G/Wi-Fi версии.

3G/Wi-Fi устройството ще се предлага заедно със SIM карта за мобилен интернет от М-Тел, като при активацията й клиентите ще получат специален подарък - играта WipEout 2048.

Конзолата PS Vita притежава елегантен и изчистен дизайн, два аналогови стика и мултитъч OLED дисплей от най-ново поколение. Съвършената й архитектурата се допълва от мултитъчпад на гърба, две камери, три сензора за движение, жироскоп, акселерометър и електронен компас.

Във Vita може да се намери и богата гама от приложения: възможност за достъп до социални мрежи като Facebook и Twitter, електронни услуги като Skype, а с нея потребителите получават и възможност за слушане на любимата музика, правене на снимки и видео.


Сподели.