Фенове на The Simpsons влязоха в Книгата на Гинес

Pinterest LinkedIn +

Двама дългогодишни фенове на The Simpsons – най-дълго излъчваното анимационно шоу в историята (22 години и два месеца), поставиха нов рекорд за най-продължително гледане на телевизия, оставайки с вперени в малкия екран погледи точно 86 часа и 37 минути.

През цялото това време (малко повече от три денонощия и половина), Джеремая Франко и Карин Шрийв са гледали The Simpsons, без да заспят нито за секунда. Те, както и всички останали участници в проведения през изминалия уикенд The Simpsons Ultimate Fan Marathon, са имали правото да употребяват храни и напитки, но не и да си подремват.

Освен с официално признат от Книгата на Гинес рекорд (предишният – с 31 минути по-кратък от настоящия, бе поставен през 2010 г. от трима фенове на криминалния сериал "24" с Кийфър Съдърленд), усилията на двамата калифорнийци са били възнаградени с чекове на стойност $10 500, както и с богат асортимент Simpsons брандирани продукти.

Лично създателят на The Simpsons - Мат Грьонинг, както и няколко членове на актьорския състав като Нанси Картрайт и Иърдли Смит, са удостоили с присъствието си събитието, организирано от Twentieth Century Fox, които притежават правата върху шоуто, излъчвано в още над 100 страни, включително и у нас, на повече от 50 различни езика.

На 19 февруари в ефира на телевизията ще бъде излъчен петстотният епизод на The Simpsons, четиринадесети поред от настоящия 23-ти сезон - At Long Last Leave. Епизодична роля в него изпълнява основателят на Wikileaks, Джулиан Асандж.

Той е записал репликите си по време на телефонен разговор без да разкрива местонахождението си, тъй като е застрашен от екстрадация в Швеция, където срещу него са повдигнати обвинения в сексуални престъпления.


Сподели.