PlanetSide 2 ще бъде безплатна

Pinterest LinkedIn +

Наследникът на издадената през 2003 г. онлайн мултиплеър FPS игра Planetside, наричан до преди няколко месеца с работното заглавие Planetside Next, ще бъде безплатен, потвърди изпълнителният директор на Sony Online Entertainment – Джон Смедли.

Новината не е напълно неочаквана, тъй като при старта на разработката й през 2009 г. PlanetSide 2 бе планирана като f2p ъпдейт към оригиналната игра, преди да прерасне в самостоятелно продължение.

Запитан на какъв бизнес модел на монетизация са се спрели и кога ще излезе играта, Смедли е отвърнал, че такъв все още не избран, но League of Legends е една добра отправна точка, а играчите ще получат достъп до нея "когато е готова и сме горди от постигнатото."

SOE обявиха официално PlanetSide 2 в началото на юли по време на организирания от компанията Fan Faire, представяйки и дебютния трейлър на заглавието. В официалния сайт на играта, Planetside2.com, е налична подробна информация за отделни аспекти от геймплея й, в това число характеристиките на трите фракции, към които играчите ще могат да се присъединят.

Това са Terran Republic, New Conglomerate и Vanu Sovereignty, чиято единствена цел е разрешаването на загадките, скрити в древните артефакти, разпръснати по повърхността на Auraxis. Според информацията, публикувана в Planetside2.com, светът в играта ще е постоянен, а какво по-точно ще представлява първи ще научат онези, които се присъединят към бета тестовете й.

Сподели.