Питър Молиньо обяви следващата си игра - Cooperation

Pinterest LinkedIn +

Бившият креативен директор на Microsoft Game Studios – Питър Молиньо, обяви втория проект на своето ново студио - 22Cans, сформирано след едновременното му оттегляне от ръководните му постове в Microsoft и Lionhead Studios.

Играта отново е предназначена за мобилните устройства и е озаглавена Cooperation, като самият Молиньо, с типичния си размах, я описва като "най-голямото кооперативно начинание, което светът е виждал". С това информацията относно заглавието се изчерпва.

Пак по думите на Молиньо "Cooperation  е много, много различна, може би не е точно игра или пък някой ще я квалифицира като социална игра". Той посочва като основна инспирация за създаването й спортната дисциплина Tug of War (призната за такава от Международния олимпийски комитет), известна по нашите ширини като дърпаница, при която два отбора с равен брой играчи теглят въже в срещуположни посоки.

Междувременно през септември на бял свят ще се появи също толкова гръмко представяната първа игра на 22Cans - Curiosity: What's in the Cube, известна до скоро просто като Curiosity (промяната в името бе предприета заради съвпадението с названието на марсохода на НАСА). Тя ще въвлече играчите в търсенето на мистерията, скрита в ядрото на куб, съставен от 60 млн. по-малки кубчета.

Сподели.