"Pininfarina" представи специална версия на своя електрически хиперавтомобил

Pinterest LinkedIn +

"Pininfarina" наскоро навлезе в света на автомобилостроенето, като представи своя електрически хиперавтомобил Battista. Сега компанията пуска и специална версия на модела, която се казва Battista Anniversario.

Моделът запазва по-голямата част от спецификациите си. В това число влизат и 4-те електромотора, които развиват 1900 к.с. Колата достига максимална скорост от 350 км/ч, а пробегът при нормално шофиране е 500 км.

Преработките са предимно в сферата на аеродинамиката и олекотяването. Колата има нови джанти, които са с 10 килограма по-леки. Има подобрен сплитер отпред, странични перки и нов дифузьор отзад. Тя оборудвана и с изцяло нов спойлер.

В интериора също има преработки, които да направят колата по-специална. В това число влизат нови седалки, емблеми и др. Екстериорът пък получава специален нов цвят, който се избира по желание.

Anniversario ще струва 2,6 млн. евро. От него ще има само пет екземпляра. Те се очакват редом с останалите 147 "обикновени" бройки, които ще започнат да пристигат до притежателите си в края на тази година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.