Пингвините на Мистър Попър (Mr. Popper's Penguins)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 95 мин. Режисьор: Марк Уотърс Сценарист: Джон Морис, Джаред Стърн С участието на: Джим Кери, Карла Гуджино, Анджела Лансбъри Комедия

За филма:

Комедийната продукция на 20th Century Fox е базирана на едноименната детска книга от 1938 г., дело на Флорънс и Ричард Атуотър, а сценарият е дело на Шон Андърс и Джон Морис, които помним от работата им над ексцентричната комедия Hot Tube Time Machine. За разлика от въпросното заглавие обаче, този път "Пингвините на Мистър Попър" е подходящ за каквато и да е аудитория, тъй като режисьорът Марк Уотърс е предпочел да заложи на общоприетото чувство за хумор.  

Голямата звезда в каста пък е Джим Кери, който бележи завръщането си в пълнометражното игрално кино след две години затишие и то с тандем с представители на фауната, както бе и в началото на кариерата му - в култовата поредица за зоодетектива Ейс Вентура. Създателите на филма подчертават, че по време на снимките са използвани истински пингвини, а намесата на специалистите по визуални ефекти е минимална. На Кери партнират Карла Гуджино, Анджела Лансбъри и др.

Историята:

Агентът по недвижими имоти Том Попър е абсолютен работохолик и заради професионалните си задължения разрушава брака си, а роднините му го отлъчват. Огорчен, той решава да се съсредоточи единствено върху собствения си живот, но скоро изненадващ подарък от завещанието на баща му променя тези планове, след като е принуден да се грижи за... шест пингвина.


Сподели.