Pharrell Williams - щастливецът в света на жените

Pinterest LinkedIn +

Работохолизмът се превърна в отличителна черта на Pharrell Williams. Особено през 2013 година, когато името му беше навсякъде. Буквално навсякъде.

Около една дузина песни с негово участие бе окупирала класациите в цял свят. Естествено, някои от тях бяха такива хитове, че можеха да бъдат чути дори ако пуснеш водата от чешмата - Get Lucky на Daft Punk и Blurred Lines на Робин Тик.

В края на миналата година Pharrell Williams най-после намери време да издаде и парче, което да си е само негово. Да си е неговотo "His Precious", така да се каже. Става дума за Happy, включено в саундтрака към анимацията Despicable Me.

Досущ като дребните жълти сладурковци от филма - The Minions - Pharrell Williams пласира нещо, което ще остане завинаги в поп културата. Уникалното интерактивно 24-часово видео се оказа революционна идея, каквато не би хрумнала на мнозина. Популярността на Happy вдъхнови хора от цял свят, включително и от София, да направят собствени клипове с музиката на една от най-жизнерадостните песни на XXI век.

Песента се оказа предвестник на изненадващия соло албум на този веселяк. Проектът Girl, чието оригинално заглавие се изписва с главни букви и интервали между тях - G I R L - разкрива на 100% потенциала на музиканта, изпълнителя и продуцента Pharrell Williams.

В албума има 10 песни, в които може да открием най-позитивната поп, R&B, хип-хоп, фънк, денс и дори реге музика, на която е способен един артист. За да сътвори тази прекрасна колекция, Pharrell Williams е поканил и точните гости, при това дозирани правилно.

Така например гласът на Майли Сайръс (Miley Cyrus) може да бъде чут в Come Get It Bae, въпреки че палавата принцеса на туъркинга не е сред официалните изпълнители на парчето. Символични участия в други песни отбелязват и Daft Punk, Timbaland, JoJo и дъщерята на Ози Озбърн - Кели Озбърн, а струнните аранжименти на Ханс Цимер подсилват усещането за аудиофилм, какъвто всъщност е албумът G I R L.

Доста по-осезаеми са участията на Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) и Алиша Кийс (Alicia Keys) в Brand New и Know Who You Are, където има истински дуети.

Но най-важното за албума е, че той си има мисия. Pharrell Williams получава редица упреци заради сексисткото видео Blurred Lines. С G I R L той иска да заеме страната на жените и твърди, че цялостната концепция на проекта е свързана с феминизма.

"В обществото има дисбаланс, но според мен светът ще се промени и 75% от него ще бъде управляван от жени. Светът ще стане различен. Със сигурност ще се случи, а аз искам да застана на правилната страна, когато това стане", обяснява Pharrell.

Дали пък не е добре всички мъже да се замислят и да се ориентират по-бързо към предречените промени, за да бъдат на правилната страна?


)
Сподели.