Петият албум на Foo Fighters излиза през юни

Pinterest LinkedIn +

С наближаването на датата за излизане на новия, пети пореден албум на Foo Fighters, Дейв Грол (Dave Grohl) все по-силно се надява, че "In Your Honor" ще е най-доброто, издадено до момента от групата.


Двойният "In Your Honor" излиза през юни - близо десетилетие след появата на първия албум на Foo Fighters. 20-те парчета, които се избрани сред 40 записани за окончателната траклиста, са плод на месеци репетиции, конструирането на огромно студио и хиляди часове обработка на материала.

Бившият барабанист на Nirvana определя проекта като най-амбициозния за целия си живот и не крие, че се надява на дълбоко въздействие върху феновете на бандата.

В излъчено видео, компилиращо моменти от звукозаписния процес и плейбека на 5 от новите парчетата, Грол казва: "Когато някой дойде при теб и те попита кой албум на Zeppelin трябва да си вземе, ти трябва да му отговориш - "Physical Graffiti. А когато след 20 години децата ти дойдат при теб и те попитат кой албум на Foo Fighters трябва да притежават, искам да кажеш "In Your Honor".

Първото заглавие от траклиста на новия албум - "Best Of You", напомня за две от най-култовите парчета на групата: "Everlong" и "Resolve". Според новините на MTV, вокалите на Нора Джоунс (Norah Jones) присъстват в песента с джази звучене "Virginia Moon", докато Джон Пол Джоунс (John Paul Jones (Led Zeppelin )) участва в "Miracle".

Foo Fighters ще свирят на редица британски фестивали това лято, в това число T In The Park и августовския The Carling Weekend, в чийто ударед лайн-ъп са иментата на Iron Maiden, Pixies, Marilyn Manson, Queens Of The Stoen Age, Incubus, Iggy&The Stooges, Jimmy Eat World и др.
Сподели.