PANICAN WHYASKER за новия си албум

Pinterest LinkedIn +

Наскоро Panican Whyasker пуснаха на пазара третия си албум - “Eastern European Monkeys”. Продуцираното от Топформ Студио и разпространявано от Орфей Мюзик заглавие засега обаче е по-скоро апокрифно, а медиите не преливат от информация за него.


С пояснение на ситуацията Avtora.com се обърна към Димитър Василев - Нуфри - вокал и китара, и Деян Драгиев - Даката - барабанист на групата.

“Албумът е готов от година, дори повече, и за да излезе на пазара се чакаше удобен за продуцентите момент, - споделя лидерът на групата Нуфри. - Една година обещавахме на публиката... този месец, другия месец . С право някои от феновете започнаха да ни е***ат. От друга страна, известно е, че да си рок-група в България е доста трудно, не е като да си участник в “Стар Академи” или част от тази другата истерия, която се случва... А и дори да направим нещо по-така, то е като да го хвърлиш на вятъра, защото хората са заети само с тия глупости. Звучи малко грубо, но т'ва е истината. В такава ситуация нормално е да не дадеш живота си за някакъв си PR” - разпалено допълва Нуфри.

Все пак PR кампания е започната. “Eastern European Monkeys” е представен в официалния сайт на Panican Whyasker, там ще могат да се чуят няколко от парчетата, включени в албума. В изданията, които се знаят, ще излезе информация, няма да е толкова апокрифно, просто ще бъде по-бавно - обещават Паникан.

Впечатляващият дизайн на обложката на “Eastern European Monkeys” е направен от Милена – автор на визията и на предишния албум на групата. Цената е напълно приемлива - 12 лв.

“По-добре е така - 12 лв, вместо хората да си търсят места в Интернет, откъдето да си го теглят" - намесва се Даката.

"Минахме и през другия вариант – да пуснем скъпо CD - т'ва на “Digital Zombie” - вътре имаше диджипакове и чудеса и нищо не направихме като продажби, - допълва Нуфри. - Мислим, че 12 лв. все пак всеки може да даде... Въпреки че на хората и 7 лв. за пиратки са им много май!”

Излизането на албума на пазара за първи път бе обявено пред фенове в столичния клуб "Сцена за авторска музика" О!Шипка на 14 април. “Това е първата “малка промоция”. Ще се направи по-голяма, но не зависи само от нас. Ще се измисли както е най-удобно и най-изгодно” - разкрива Нуфри.

Снимки: www.avtora.com

Сподели.