Петя Буюклиева на крачка от победата в "Като две капки вода", зрителите предпочетоха Тита

Pinterest LinkedIn +

Уникално начало на осмата вечер на преобразяванията в "Като две капки вода" постави Тита, която наелектризира сцената в образа на победителката на "Евровизия 2018"- Netta. Младата певица стана и победителката на вечерта, но след наистина оспорвана битка с Петя Буюклиева, която имаше сериозна преднина, преди да бъдат обявени резултатите от есемес гласуването.

Българската естрадна прима представи за първи път на сцената на шоуто Дженифър Холидей с великолепно и трудно нейно изпълнение, а преобразяването ù беше обявено за най-доброто от началото на участието на Петя Буюклиева в шоуто. Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази, който беше специалният гост в журито тази вечер, също призна изпълнението ù за безупречно. 

"Доли Партън създава това парче и разрешава на Уитни Хюстън да направи кавър. Радвам се, че и аз ще имам възможност да го изпея и да предам това лично послание – да обичаш въпреки себе си!", сподели Деси Добрева, която също се представи наистина блестящо и успя да впечатли дори Фънки с изпълнението си. Дичо на свой ред издаде, че Володя Стоянов е заменил рока с македонската музика в младите си години, след което изпълни хита му "Море сокол пие". 

"Ако можеше да си с 63 см по-висок, щеше да бъдеш по-автентичен, но се справи страхотно!", заяви Хилда Казасян след изпълнението на Папи Ханс като Слави Трифонов. Мария Илиева забрави за Стивън Тейлър, за да се впусне в оперното пеене на ненадминатия Лучано Павароти, а Веско Ешкенази добави: "Това е най-близкото изпълнение до стила, в който се изявявам аз. Въпреки че Лучано Павароти беше малко по-статичен, ти се справи страхотно!". Стефан Илчев пък беше буквално разполовен в дуета на Марк Антъни и Тина Арина. Певецът обра овациите с умението да изпълни песента на два гласа и да прескача за секунди от един в друг образ. 

Шоуто завърши с Милко Калайджиев, който изпълни "Бяла роза" на Славка Калчева и поведе хорото, в което се включиха участници и публика и сцената отесня. Самата Славка Калчева беше в залата, за да подкрепи колегата си, а той на свой ред призна, че на път от Свиленград до София не е спрял да си припява и да репетира нейната песен.

Следващата седмица фолклорните мотиви обаче ще липсват. Дичо ще плува в свои води със "ZZ Top", а Милко Калайджиев ще се върне в младежките си години с британската естрадна звезда Енгълбърт Хъмпърдинг и хита "Release me". Деси Добрева ще се огледа и ще се види по различен начин за "Man in the mirror" на Майкъл Джексън, а Папи Ханс отново ще се изправи пред големите хитове на десетилетието с Лейди Гага. Мария Илиева ще бъде ексцентричния Кийт Флинт от "Продиджи", а Стефан Илчев ще опита фънка със CeeLo Green. Петя Буюклиева ще трябва да избере между рап музиката и женския вокал с образите на Криско и Тита, а самата Тита ще трябва да усвои безкомпромисното присъствие на Тина Търнър.

Сподели.