Пети ден без PSN и Qriocity, Sony с ново изявление

Pinterest LinkedIn +

Пет дни след хакерската атака срещу глобалните сервизи на Sony, PlayStation Network и Qriocity все още са недостъпни за потребителите, без да е ясно кога точно ще бъдат рестартирани. Според последния анонс, публикуван от компанията в тази връзка навръх Великден, забавянето на пускането им в експлоатация се дължи на повторното изграждане на системата на Sony.

С това се цели "подсилването на нашите мрежови инфраструктури. Въпреки че тази операция отнема допълнително време, стигнахме до решението, че си струва да го вложим, за да подсигурим допълнително нашата система", се казва в изявлението на Sony. Компанията все още не дава по-детайлна информация за естеството на проблемите, причинени на двата сервиза, чиито потребителски акаунти включват неприкосновени лични данни, в това число номера на кредитни карти.

Qriocity – сервизът на Sony за стрийминг на музика, видео игри, видео и електронни книги, стартира в Япония на 26 януари, а миналия месец стана факт и в редица европейски държави, в това число Великобритания, Германия, Франция, Португалия и др.

PSN, чрез която притежателите на PS3 и PSP играят онлайн в мрежа, стартира на 11 ноември 2006 и към април 2011 година има 70 млн. регистрирани ползватели в цял свят.

Сподели.