Хакерска атака е причина за спирането на PlayStation Network и Qriocity

Pinterest LinkedIn +

Хакерска атака е причината за спирането на сервизите на Sony - PlayStation Network и Qriocity, на 20 април, обявиха от компанията в официално изявление. В него се казва, че се работи по проблемите, причинени във функционалността на сервизите, като се води разследване относно произхода им, както и че вероятно ще са нужни поне "ден или два" за подновяването на обслужването на потребителите на PlayStation Network и Qriocity.

Междувременно хакерската група Anonymous, за която се предположи, че е в основата на атаката срещу сервизите на Sony, отрече да има нещо общо със случая и да поеме каквато и да било отговорност.

Спирането на PSN възпрепятства онлайн играта в мрежа на ползвателите на конзолите на Sony, което предизвиква засилващо се недоволство у последните и все по-често се говори за "компенсации под формата на безплатни игри или свободен достъп до Plus съдържанието", предвидено само за потребителите с платен абонамент.

Дали и каква част от базата с личните данни на притежателите на PSN акаунт, в това число информация за кредитните им карти, е станала обект на хакерската атака, все още не е ясно.

Сподели.