Концерт на "Deep Purple" в София след два месеца!

Pinterest LinkedIn +

Една от най-значимите и обичани рок банди на всички времена - "Deep Purple" - пристига в България след по-малко от 2 месеца. Точно на 29 май 2022 г. легендарните музиканти ще се качат на сцената в зала „Арена Армеец“, за да подарят на публиката едно емоционално и незабравимо шоу.

Концертът е част от най-новото турне на бандата и ще включва както най-популярните и обичани песни на групата, така и някои от най-новите парчета на "Purple", част от предпоследния им албум „WHOOSH!“, издаден през 2020 г. Събитието ще започне в 20:00 часа, а билетите влизат в продажба от днес (29 март) в мрежата на Ивентим в цялата страна на цени от 70 лв. до 120 лв.

Когато говорим за група като "Deep Purple+, суперлативите никога не са достатъчни, за да опишат приноса й в рок музиката. Формирана през 1968 г., легендарната английска банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил. Заедно с "Led Zeppelin" и "Black Sabbath" са определяни като „нечестивата троица на британската хардрок и хевиметъл музика до средата на 1970-те“, а през годините "Deep Purple" са вдъхновявали редица банди като "Iron Maiden", "Metallica", "Motorhead", "Bon Jovi", "Aerosmith", "Pantera", "Guns 'n' Roses".  

50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят – "Deep Purple" заслужено влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016 г., печелят признание в категорията „Легенди“ на Световните музикални награди през 2008 г., а музикалната радиостанция "Planet Rock" ги определя като „Петата най-влиятелна група в музиката“.

Deep Purple несъмнено са една от най-здраво работещите банди на световната музикална сцена, а фактът, че съвсем скоро ще чуем Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри на живо в България, е истинска привилегия. 

Организатор на събитието е "Nucoast concerts".

Билетите влизат в продажба на 29 март от 10:00 часа.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.