Пет технологии, които променят гейминга

Pinterest LinkedIn +

Технологията Sonic Radar помага на геймърите да откриват противниците си чрез специален пласт върху екрана.

Днес видеоигрите са сред най-динамичните технологични сегменти, които се променят с все по-бързи темпове. Геймингът постепенно преминава от настолни компютри към лаптопи и мобилни устройства, а хардуерните производители инвестират все повече в създаването на иновации, които да подобрят процеса на игра и изживяването на геймърите. Ето и пет от най-интересните нови технологии в областта на видеоигрите, внедрени от ASUS − водещия доставчик на геймърски лаптопи в света, с най-много продадени лаптопи с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година.

Sonic Radar издава местоположението на противника

Технологията Sonic Radar на ASUS помага на геймърите да откриват противниците си чрез специален пласт върху екрана, който визуализира евентуалното локализиране на звукови ефекти като изстрели, стъпки и други източници на шум в играта. Това променя изцяло изживяването в игрова среда и дава важно предимство на геймърите. В добавка технологията Sonic Studio осигурява висококачествено аудио по време на игра, както и усъвършенстван стрийминг и звукозапис за отлично предаване на гласовете и шумопотискане.

Anti-ghosting клавиатура с подсветка за бърз и прецизен контрол

Anti-ghosting клавишите на най-новите геймърски лаптопи на ASUS като ROG Strix GL702ZC гарантират, че командите ще бъдат изпълнени безпогрешно на момента – дори ако геймърът натисне 30 бутона едновременно. Освен това инженерите на компанията провеждат щателни тестове, за да постигнат максимална издръжливост и надеждност на бутоните с очакван живот от 10 милиона натискания.

Hyper Cool Duo-Copper – интелигентна охлаждаща система

Охлаждащата система Hyper Cool Duo-Copper изцяло променя представата за охлаждане при лаптопите. Тя използва топлинни тръби и двойна вентилаторна система, за да охлажда процесора и видеокартата поотделно. Това позволява на геймърите да играят много по-дълго, без да се страхуват, че машината им ще прегрее. Освен това системата се саморегулира автоматично спрямо вътрешната температура.

ASUS Splendid технологията за по-богати и дълбоки цветове

ASUS Splendid променя представата за дълбочина на цветовете и създава много по-пълноценно усещане за присъствие във видеоигрите и виртуалните светове. Технологията включва четири режима, които се променят лесно с едно натискане: обикновен, eye care, vivid и ръчен режим. Обикновеният режим предоставя оптималните заводски настройки. Eye care намалява нивата на синя светлина за по-голям зрителен комфорт, а режимът Vivid регулира по-прецизно настройките на дисплея, за да придаде наистина жив и ярък вид на изображенията, без те да изглеждат изкуствено. Ръчният режим дава възможност на играча сам да настрои цветната температура на дисплея според собствените си нужди и предпочитания.

Оптимизиране на мрежовия трафик

Едва ли има геймър, който да не познава неприятното усещане от забавянията (лагове) или прекъсванията при игра в мрежа. Технологията ASUS GameFirst III е създадена именно за да реши този проблем. Тя оптимизира мрежовия трафик за по-бърза игра без насичане. Нейният интуитивен интерфейс предоставя на геймърите избор от четири предварително зададени режима – Оптимизране, Игра, Медия стрийминг и Прехвърляне на файлове.

ASUS разполага с разнообразно портфолио от геймърски лаптопи − от модели като FX553 за ежедневна игра до GL502VS за професионалните геймъри.

Сподели.