Новата игра Uncharted: The Lost Legacy поставя в центъра на вниманието две търсачки на антики

Pinterest LinkedIn +

Заглавието вече е достъпно в магазините на веригата за видеоигри Pulsar Games.

Приключенията на емблематичния Нейтън Дрейк достигнаха до своя край в гейм поредицата "Uncharted 4: A Thief’s End", но това по никакъв начин не означава край на "Uncharted" серията. Особено при положение че си говорим за франчайз, пълен с интересни персонажи, оставали за момента извън светлината на прожекторите. Новата "The Lost Legacy" ни захвърля в ново лудо приключение, облечено във фотореалистична визия, което поставя в централните роли две добре познати на феновете дами – Клоуи Фрейзър и Нейдийн Рос.

В крайна сметка при старта на хитовата поредица точно преди десет години много критици и геймъри започнаха да наричат шеговито Нейтън "мъжкия отговор на Лара Крофт от Tomb Raider", така че беше крайно време да видим как ще се справят дамите в света на "Uncharted". Още повече че появилата се за първи път в "Uncharted 2: Among Thieves" Клоуи беше образ, който открадна шоуто от мистър Дрейк и верния му другар Съли в много ситуации, а мистериозната и безмилостна Нейдийн сериозно вгорчи живота на симпатичния ловец на съкровища в "Uncharted 4: A Thief’s End" и е героиня, за чиято история геймърите със сигурност биха искали да научат повече.

Шест месеца след като видяхме как Нейтън Дрейк се оттегля от рисковите си приключения, за да се отдаде на кротък семеен живот със съпругата си Елена, Клоуи продължава да ври и кипи в бизнеса с антики, които придобива често по не особено легален начин. Новата ù мисия е свързана с откриването на счупения бивник на Ганеша – безценен артефакт, който дръзката героиня трябва да отмъкне изпод носа на коварния си противник Асав. Начинанието се оказва твърде сложно за сам човек и Клоуи се оказва принудена да потърси помощта на Нейдийн. Необичайната двойка трябва да се сработи по време на опасното си приключение, като всяка от героините преследва своята цел и вярва в собствените си морални ценности. Резултатът от това сработване очаквано е серия от култови ситуации.

Замислен първоначално просто като пакет с допълнително съдържание (DLC) към "Uncharted 4", "The Lost Legacy" в крайна сметка придобива облика на напълно легитимна "Uncharted" игра, която се радва на върхови оценки от страна на критиците, хвалещи страхотната кинематографична визия и адреналиновия геймплей и изразяващи надежди, че приключенията на Клоуи и Нейдийн ще бъдат продължени в нова поредица. Според много ревюта двете дами са най-свежите възможни наследници на Нейтън и Съли и са повече от способни да продължат легендата Uncharted.

Още по-добра новина за феновете е, че "Uncharted: The Lost Legacy" се предлага на двойно по-ниска цена спрямо стандартната за ново PlayStation 4, при това с подарък под формата на още една пълна игра – дигитално копие на "Jak and Daxter: The Precursor Legacy".

"The Lost Legacy" направи своята премиера на 23 август и вече може да бъде намерена в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games.


Сподели.