Pedro Almodovar протестира срещу войната в Ирак

Pinterest LinkedIn +

Испанският режисьор Педро Алмодовар (Pedro Almodovar) се присъедини към хилядите хора по цял свят, излезли на протест срещу войната в Ирак в събота (17 март).

Алмодовар се включи в протеста в Мадрид, Испания, като освен войната в Ирак, хората, излезли на улицата, осъдиха и американския военен затвор в Гуантанамо Бей в Куба. Улиците на испанската столица бяха залети от хора, обединени под лоунга "Не на войната". Режисьорът на "Завръщане" ("Volver") заяви пред медиите, отрязяващи протестите, че протестира срещу "варварствата, които се случват в Ирак в последните 4 години. Ние сме тук да протестираме за мир и за затваряне на затвора в Гуантанамо, защото това е позор за човечеството."

Освен Алмодовар към плеядата от звездни личности, протестиращи за мир, се присъедини и актьорът Мартин Шийн (Martin Sheen), който се откъсна от следването си в Ирландия, където учи в Тринити Колидж, за да се включи в протестите в Лос Анджелис. Актьорът предпочете да марширува по улиците на Холивуд, за да отбележи 4-та годишнина от започването на военните действия в Ирак, вместо да празнува един от най-големите ирлански празници - деня на Свети Патрик в Дъблин.
Сподели.