Патрик Стюарт в ролята на разказвача в The War of the Worlds

Pinterest LinkedIn +

Една от наскоро обявените нови игри, останали в сянката на презентациите и анонсите на тазгодишното Electronic Entertainment Expo, e The War of the Worlds – кинематографичен платформър по филмовата адаптация на култовия научно-фантастичен роман на Хърбърт Уелс от 1953 г., разработван от производителите на Dark Void Zero - Other Ocean Interactive.

Самият Патрик Стюарт (Patrick Stewart) – лидерът на X-Men, капитан на Enterprise-D и гласът на Ейвъри Бълок от American Dad!, с не по-бледа актьорска кариера на театралната сцена, ще вдъхне живот на The War of the Worlds, влизайки в ролята на на разказвача в играта.

"Спомням си как, когато бях малък, гледах The War of the Worlds отново и отново, и буквално бях наизустил всяка реплика от филма", споделя 71-годишният  британски актьор и офицер от Ордена на Британската империя.

"Нашествието на извънземните едновременно ме ужасяваше и пленяваше, и оттогава досега нося тези емоции в себе си. Чрез предстоящата игра геймърите по цял свят ще могат да преживеят по нов начин тази история, превърнала се в класика", коментира още Стюарт, а от Other Ocean Interactive обещават нови герои, допълнителни сюжетни нишки и завладяващ кинематографичен геймплей.

The War of the Worlds ще излезе в Xbox Live Arcade и PlayStation Network по-късно тази година.

Сподели.