X-Mен: Първа вълна (X-Men: First Class)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 132 мин. Режисьор: Матю Вон Сценарист: Джейн Голдмън, Ашли Милър и др. С участието на: Джеймс Макавой, Дженифър Лоурънс и др. Фентъзи, екшън

За филма:

Две години след появата на последнoто заглавие от знаменитата фентъзи поредица - Х-Men Origins: Wolverine, любимата на милиони киномани сага се завръща с ново продължение, нови персонажи и разбира се, нови амбиции за успех в боксофиса.

Зад реализацията на "X-Mен: Първа вълна" (First Class), този път застава британецът Матю Вон, който познаваме не само от работата му над "Шут в г*за" и "Гепи", но и като съпруг на Клаудия Шифър, а сред звездите в актьорския състав откриваме имената на Дженифър Лоурънс, Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер, Дженуари Джоунс, Никълъс Холт от сериала Skins и др.

За съжаление на голяма част от феновете, грешка няма - безспорният отсъстващ в каста е австралийският секссимвол Хю Джакмън, но донякъде липсата на присъствието му е обяснима със сюжетната линия, която представя зараждането на историята на добре познатите ни герои и логично, действието се развива през 60-те години на миналия век. 

Историята:

Професор Ксавие и Магнито все още са близки приятели и живеят с идеята, че хора и мутанти могат да живеят в мирно съжителство и да постигнат абсолютно всичко със съвместни усилия. Скоро обаче тежко изпитание ще промени ситуацията и ще сложи началото на добре познатото съперничество. 

Сподели.