Пътешествията на Гъливер (Gulliver's Travels)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2010, 110 мин. Режисьор: Роб Летърман Сценарий: Джо Стилман, Никълъс Столър С участието на: Джак Блек, Джейсън Сийгъл, Емили Блънт, Аманда Пийт и др. Комедия, фентъзи

За филма:

Забавната фентъзи-комедия "Пътешествията на Гъливер" е поредната холивудска екранизация на книгата на писателя Джонатан Суифт, от 1726-та година. Главната роля в нея се изпълнява от Джак Блек ("Кинг Конг"), който е и продуцент на лентата. В останалия каст са Емили Блънт ("Дяволът носи Прада"), Аманда Пийт (2012), Били Конъли (Последният самурай) и Джейсън Сигъл (Позабременяла).

Режисурата на 3D филма е поверена в ръцете на Роб Летърман, който прави дебюта си в игралното кино. До този момент негово име се свързва единствено с успеха на анимациите "История с акули" и "Чудовища срещу извънземни". Адаптацията на книгата на Суифт е направена от Никълъс Столър, който седи зад сценария на няколко от последните филми на Джим Кери. В саундтрака на продукцията присъстват песни на артисти от ранга на Kiss, Prince и Lady Gaga.

Историята:

Лемуел Гъливер (Джак Блек) е писател с голямо въображение, който заминава по работа за Бермудите. Там той попада на странен остров, на който се намира страната на лилипутите. Гъливер и дребните 15 сантиметрови жители, започват да се опознават по един необичаен начин.


Сподели.