Първи YouTube пълнометражен филм от Ридли Скот

Pinterest LinkedIn +

На 27 януари се състоя световната премиера на експерименталния филм Life in a Day, реализиран от носителите на Оскар Кевин Макдоналд и Ридли Скот чрез селекцията и монтажа на десетки хиляди любителски видеоклипове, създадени от потребителите на YouTube от цял свят и публикувани на 24 юли 2010 г. в най-голямата социална мрежа за видео съдържание в света.

Около една четвърт от осемдесетте хиляди видеоклипове с общо времетраене 4500 часа, използвани в 90-минутния филм, могат да бъдат гледани в официалната страница на проекта в YouTube - YouTube.com/Lifeinaday, където бе излъчена на живо неговата премиерна прожекция в рамките на кино фестивала Сънданс.

Събитието се провежда за 11-та поредна година в Парк Сити Юта, САЩ, между 20 и 30 януари. Life in a Day ще бъде разпространен по кината от National Geographic Films - дистрибуторската компания на National Geographic Society - една от най-големите научни и образователни институции в света.

В официалния сайт на филма в YouTube могат да бъдат гледани неговия трейлър, кадри от премиерата му на Сънданс, както и представянето на проекта от неговия режисьор Кевин Макдоналд, чиято филмография включва лентите State of Play, The Last King of Scotland и One Day in September, отличен с Оскар за най-добър документален филм.

Сподели.