Parrot Jumping Night Drone – нещо скача в тъмното

Pinterest LinkedIn +

Не всички дронове са родени равни. Някои летят необезпокоявани из небесата, други, уви, са приковани за земята. Това обаче не означава, че и те не се стремят към висините...

Виж още: Parrot Minidrones Battery – дайте повече живот на вашия дрон

Parrot Jumping Night Drone (цена 399 лв.) е от втория тип. Внушителните му на размер странични колела не са перки и той не може да лети с тях. Може обаче да прави нещо също толкова готино – да скача високо.

Както при малко по-стария му събрат Parrot Jumping Sumo, и при този модел основната функция е възможността му да се изстрелва във въздуха със страшна сила, преодолявайки всякакви препятствия по пътя си. Възможностите му в тази област са повече от завидни – скача на височина до 80 см, или над четири пъти височината си.

Всъщност дронът има три режима: първият е Jumper, при който скача до 80 см нагоре и напред, приземявайки се на колелата си. Вторият е Kicker, като при него машината избутва/преодолява препятствията по пътя си. Третият е Auto-Balance: балансира перфектно върху двете си колела.

Най-забавни обаче са възможностите предварително да зададете определена хореография за мъника – имате опция да създадете трасе за преминаване, придружено с различни акробатични номера или движения. Няма опасност да ви нарани – ако го вземете в ръце, функциите за скачане се блокират автоматично.

Управлението е елементарно, дори на сравнително ограничаващия екран на смартфон. Два фактора подпомагат управлението на джаджата: колелата се отварят при по-висока скорост, за да осигурят стабилност, а когато се управлява в по-тесни пространства, дронът преминава в "компактен" режим. Ще получите и обратна връзка за усилията си – в зависимост от това как го управлявате, дронът изразява настроението си с анимирани звуци.

 

А защо е обозначен като "нощен дрон"? Честно казано, не знаем – не е забранено да го ползвате и през деня. Ако все пак се съобразите с името и го тествате през тъмната част от денонощието, няма проблем. На муцуната си има две мощни LED светлини, с които осветява пътя си. Освен това дронът има вграден спийкър, така че всичко, което кажете в микрофона на телефона си, ще се чуе от неговата "уста" – чудесен начин да докарате инфаркт на някого в тъмното.

Както и повечето други дронове на Parrot, Night Drone се управлява от смартфон. Има приложения за iOS, Android и Windows устройства, а връзката става посредством wi-fi. Самият дрон си генерира мрежата, така че да не търчите да го гоните с рутер.

Естествено, никой дрон не е напълно завършен, ако не разполага и с камера, чрез която да уловите дивотиите му. Наличната в Night Drone върши работа – VGA 640 x 480 px, а полученото се записва във вътрешната памет с обем 4 GB. Това не е кой знае колко, но ще ви стигне – за добро или за лошо, батерията на джаджата издържа около 15 минути подскачане, след което трябва да я зареждате към час и половина.

Ако искате да си имате малко роботизирано приятелче, но все още не можете да се решите да вземете някой от доста по-скъпите и сложни за управление летящи дронове, този нощен скокльо е един чудесен избор.

Купи Parrot Minidrones Jumping Night Drone Diesel ТУК


Сподели.