Parrot Bebop + Skycontroller – Добре дошли в годината на дрона!

Pinterest LinkedIn +

Новата година сякаш не започва добре за технологиите. Като цяло при смартфоните като че ли се забелязва някакъв застой и никой не може да измисли нещо по-креативно, а Google се отказаха от своя проект за умни очила Glass...

Не че няма и интересни проекти. Системите за виртуална реалност като Oculus Rift и Samsung Gear VR, по всичко личи, набират скорост. Но преди всичко 2015-та може да се окаже годината на дрона – малките радиоуправляеми роботчета набират бясна скорост и скоро ще ги виждаме все по-често.

В тази връзка искаме да ви покажем нещо наистина уникално - Parrot Bebop + Skycontroller (цена 1999 лв.). Не, няма грешка – цената наистина е четирицифрена. Въпреки това, след като се запознаете с модела, ще видите, че си заслужава всяка стотинка.

На първо място, това е вероятно най-усъвършенстваният модел на Parrot до момента. Изработен от въглеродни влакна и устойчиви пластмаси, Bebop е достатъчно здрав, че да издържа на удари, но теглото му си остава само 390 грама, така че четирите му витла да могат да го отнесат навсякъде. Подобрени са и системите за автопилот, така че шансът да го строшите при кацане е доста по-нисък от преди.

Parrot Bebop Skycontroller

Както и останалите машинки на Parrot, и тази се управлява чрез таблет или смартфон посредством специално приложение. Дронът отново използва wi-fi, за да приема командите ви, а при пълно зареждане на двете си батерии може да лети до 22 минути. При управлението е и другият интересен момент при Bebop – с него получавате и невероятното устройство за управление Skycontroller, в което да поставите таблета си. То разполага със специализирани бутони и джойстикове, чрез които летенето с дрон никога не е било по-лесно.

Като казваме, че можете да летите с дрона, нямаме предвид само да го управлявате, а съвсем буквално да летите с него! Разбира се, той няма да може да ви вдигне, но за сметка на това можете да вземете една система за виртуална реалност, за които споменахме по-горе, и да виждате в реално време това, което вижда и вашият Bebop! Ще останете зашеметени, защото камерата на дрона е наистина качествена – Fisheye 14 мегпиксела, с възможност да заснема Full HD видео и да улавя снимки с резолюция до 4096х3072. Демонстрация можете да видите във видеото под текста.

Parrot Bebop Skycontroller

Няма да ви занимаваме с всички останали сензори, жироскопи, чипове, панделки и финтифлюшки на модела, просто бъдете спокойни, че всичко е налице. Не на последно място, дронът изглежда страхотно на външен вид с удълженото си тяло и огромното си око – чак е малко застрашителен. Но няма защо да се притеснявате – дроните са наши приятели. Засега...

Купи Parrot Bebop + Skycontroller ТУКСподели.