Парчета на AC/DC, Zappa, Pink Floyd, Sabbath, Queen в саундтрак

Pinterest LinkedIn +

Dave Mustaine и Alice Cooper са сред музикантите, записващи за саундтрака на "Rock School" - документален материал, представящ 'рок-училището' на Paul Green във Филаделфия.

Парчета на AC/DC, Zappa, Pink Floyd, Black Sabbath и Queen, са включени в музиката към филма, изпълнени от талантите на училището и от няколко от оригиналните музиканти.

Пол Грийн открива музикалната школа във Филаделфия през 1997 г., след дипломирането му с философска степен. Оттогава, целта му е да учи на основни умения и музикантски талант 10-18 годишни деца и най-вече, представянето им на сцена.

Постери, оповестяващи концертите на Грийн, пораждат идеята за филм у режисьора Don Argott. Документалната лента е съсредоточeн върху отношенията на Грийн с учениците му и уникалния му метод на обучение. Разпределяне на малките 'музиканти' в 'групи' и свирене по каталог с парчета на рокенрол гиганти, на първокласно музикално оборудване, е неговият подход да ги накара да се чувстват уникални и единствени и да постигнат високо майсторство.

"Rock School" попадна в селекция 2005 на ежегодния фестивал за независими филми - Sundance, съобщи billboard.com.
Сподели.