Палец долу за Send a Like бутона, или защо мразим да го вдигаме във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Facebook може и да не е най-естетичният сайт, но като че ли отдавна сме свикнали точно с този нюанс на синьото, с компресията на снимките и аватарите, с шрифтовете на буквите и повечето икони, които ежедневно кликаме за щяло и нещяло. Всъщност, макар отвреме навреме да ни хрумва, че някои елементи могат да бъдат подобрени, всякакви модификации ни действат по-скоро като дразнител и на Марк вероятно му пари зад ушите всеки път, щом "побутне" някой ред от кода на своята рожба.

Момент, момент, не всякакви! Има една, която не просто е препоръчителна, а крайно наложителна, като се има предвид, че у много хора (бройте и нас) предизвиква почти физически дискомфорт. Необходимо ли е да уточняваме?! Палецът, разбира се!

Ок, с този на Like бутона, да кажем, сме свикнали. Всички онези палци в съветски или севернокорейски художествен стил от пакета с емотикони Likes в месинджъра на браузер-базирания Facebook можете просто да премахнете (от нас ли научавате? споменавайте ни с добро...). Но този, изведен преди време като самостоятелен бутон в полето за текст в месинджъра (вградения и в мобилното приложение)?! Марк може и да е над нещата, пионер и емблема на т.нар. нормкор, но това е твърде много!

Като оставим настрана неестествената чупка на билярден играч в ставата и това че е къс и тлъст, може би ръкавът е нещото, което прави този палец неприемлив (готови сме да се обзаложим, че е направен по отливка от предмишницата на Psy)!
Сега си даваме сметка, че заради ръкава на сако, този палец, освен всичко друго, е сексистки, което само засилва подозрението, че принадлежи на Psy! И тъй като Psy почти се изгуби от хоризонта, смятаме, че палецът му би трябвало да го последва, освен ако не се изживява като усмивката на Чешърския котарак.

С години разни хора настояват за интеграцията на unlike бутон и съответния обърнат палец във Facebook. Ако питате нас, ще се съгласим с Марк, че това е излишно. На този свят и бездруго има премного палци с погрешно предназначение, принадлежащи на ръце, с които не се редим на опашка да се здрависаме...

Сподели.