Форматът .gif най-после с поддръжка във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Форматът за анимирани изображения .gif, на който до голяма степен се основава микроблогинг платформата Tumblr и който сам по себе си е хит сред интернет потребителите през последните години, най-после получи официална поддръжка и от страна на Facebook.

Всичките 1,4 милиарда потребители на най-голямата социална мрежа придобиват опцията да публикуват връзки към .gif файлове като статус и коментар, които се зареждат в самото приложение на Facebook. Досега единствената възможност за преглед на споделени във Facebook gif-ове беше чрез външна препратка - отваряне на изображението в нов таб/прозорец.

За да споделите работещ .gif, трябва да спазите едно-единствено условие - да поставите url, завършващ на .gif. Най-лесният начин да вземете такъв адрес е с десен бутон на мишката (за Windows потребителите) и функцията "копиране адреса на изображението", включена в right-click менюто на популярните браузери.

А сега не ви остава нищо друго, освен да си припомните стотиците gif-ове, публикувани от нас в едни от любимите ви статии на Avtora.com, и да ги поставите на удобно място в папката си с отметки на вашия браузер, така че да ви бъдат подръка всеки път, когато искате да съберете лайкове във Facebook.

Ето това искаш да направиш, когато денят ти е адски скапан!

25 котешки реакции на изненада, стрес, шок и ужас, предизвикващи истеричен смях

Животът като ситком! Виж gif компилация с 19 нелепи и много смешни ситуации

Най-добрите GIF-моменти от 2014 Primetime Emmy Awards

25 gif изображения с трагични изражения, показващи по смешен начин дълбочината на твоето отчаяние

22 причини "Ледената кофа" да приключи веднага – GIF-моменти

Сподели.