Марк Зукърбърг стана баща, дарява 99% от Facebook богатството си

Pinterest LinkedIn +

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви раждането на първото си дете в своя профил в социалната мрежа на 1 декември 2015 г.

Той публикува и писмо, в което двамата със съпругата му Присила Чан се обръщат към малката Макс и разкриват, че ще дадат всичко от себе си, за да направят по-добър нейния живот, както и живота на цялото й поколение.

"Като всички родители, и ние искаме да пораснеш в по-добър свят от днешния", казва Марк и допълва: "Въпреки че медиите се фокусират върху всичко нередно, по много начини светът върви напред. Здравето се подобрява. Бедността намалява. Познанието се разширява. Хората се свързват. Технологичният прогрес във всяка една сфера означава, че твоят живот ще е значително по-добър от нашия днес."

В стратегически ход, който не изненадва никого, двойката Зукърбърг-Чан обяви, че инвестира богатството си в развитие на технологиите за подобряване на споменатите сфери. 

"Ще дадем 99% от всичките си Facebook акции, в момента около $45 милиарда, до края на живота си, за да напредваме в тази мисия."

Ето го и цялото писмо на новия татко към дъщеря му Макс:


Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 1 December 2015
Сподели.