Painkiller: Overdose

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Шутър
Година: 2007
Системни изисквания: Windows 2000/XP/Vista, CPU 1.5 GHz, 512 MB RAM
Произв/Изд: Mindware Studios/DreamCatcher
Мулти: ДА
Брой DVD: 1

Разходка из пъкъла

Има един определен поджанр в лоното на шутърите. Към него спадат заглавия като Quake 2, Serious Sam и Painkiller. Old-school шутъри, в които хитрите опоненти са заменени с вълни от безумно глупави гадове, а оръжията са толкова нереални, колкото и кефещи. Жалко, че все по-рядко излизат игри от този тип.

Паднала душица

Сюжетът на Painkiller: Overdose е кротичко банален. Архангел и демон-сукуб се залюбват. Ражда се детенце - полу-демон, полу-ангел, полу-идиот. Изчадийцето обаче не било признато нито от небесните, нито от подземните твари. Луцифер се разярил на рогато-крилатото бебче и го метнал в адските зандани. Много години след това, демончето Белиал пораснало, разхубавило се и заякнало... Ок де, не се разхубавило, ама се превърнало от беззащитно пеленаче в професионален откъсвач на глави."Freeedom!"

Изревал демонът, разбивайки оковите на затвора си. Гепил най-близкостоящия демон и му приложил своите професионални умения, отделяйки му главата от прилежащото й място. И така започва пътя ви от Ада - към свободата. Започнал живота си като мод проект Painkiller: Overdose сега е една напълно завършена игра.

Всичко зарибяващо в нея е с основа простотата. Имате повтаряща се ситуация - влизате в помещение, вратата зад вас се трясва и започват да ви налазват разни недобронамерени рогати създания, които вие от своя страна превръщате буквално в кайма с доволно богат арсенал от пушкала. За да е забавлението пълно, ако изпълните някакво безумно условие вариращо за всяко ниво (кръвта ти да не пада под 50, да събереш всички амуниции, или всички тайници и т.н.) се отключват карти Таро.

Картите са два типа - черни и златни. Черните имат пасивен постоянен ефект върху вас. Златните можете да активирате веднъж на ниво (или до 3, ако имате съответните черни карти) и за кратък период (20 секунди) ви дават могъщ бонус (до Х4 бонус към щетите, неуязвимост, скорост и т.н.). Всяка карта след отключване трябва да бъде закупена, а това става със събирането на златните монети, скрити из нивата.

Играта е всмукваща и пристрастяваща. Единствено дългото време за чакане нивото да се зареди може да ви откаже от някоя безсънна вечер. Просто постоянно искате да продължите с масовото касапница. По един по детски чист и наивно простичък начин, геймплеят успява да се загнезди дълбоко в деструктивните ти щения и да извади всичко най-добро от тях.

http://www.projectoverdose.com/
Сподели.