Page Monitor – браузър добавка, с която да държите любимите си уеб страници изкъсо

Pinterest LinkedIn +

Днес, ако желаете да следите постоянно промените в една или повече уеб страници без да се налага да ги зареждате физически, разполагате с доволно много опции. Някои уеб сайтове дори предлагат собствена система, която ви уведомява за нови ъпдейти, а за всички останали има RSS.

Все пак съществува и една група страници, при които подобен механизъм отсъства и в такива случаи ви е нужно специално браузър разширение от типа на Page Monitor за Chrome.

Вариантите за използването му са повече, отколкото предполагате. То може да е изключително полезно, ако ви се налага да следите промените в един или няколко eBay аукциона, ако желаете да държите изкъсо промените във вашия или в профила на приятелите ви в любимата ви социална мрежа или просто ако в някой онлайн магазин (Steam Store например) тече разпродажба и желаете да получите уведомление в момента, в който някое интересуващо ви заглавие бъде намалено.

Използването на Page Monitor е изключително лесно. След като инсталирате разширението, ще забележите нова икона върху адрес бара на Chrome. Заредете страницата, която искате да следите, и просто кликнете върху нея, за да я добавите в списъка на Page Monitor.

След тези операции добавката поема нещата в свои ръце и ще ви визуализира в стегнат и прегледен вид всяка промяна, която настъпва в нейното съдържание. Разбира се, налице са редица опции за прецизиране на информацията, която получавате – например можете свободно да настройвате интервала за опресняването й от 5 секунди до веднъж на няколко дни.

Page Monitor ви позволява дори да определите коя специфична част от дадена уеб страница да бъде следена за промени. Добавката също така поддържа и уведомления, които се визуализират направо в десктоп режим, когато Chrome е минимизиран и не се използва активно.

Сподели.