Отложиха издаването на Silent Hill 8 за 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Осмата игра от популярната сървайвъл хорър адвенчър поредица от трето лице Silent Hill - Downpour, няма да излезе през ноември т. г., както бе обявено първоначално, а през първото тримесечие на 2012 г., обявиха издателите на заглавието – Konami, без все още да е ясна конкретната причина за забавянето.

Downpour се разработва върху Unreal Engine 3 за Xbox 360 и PS3 от чешкото студио Vatra Games, сформирано от бивши служители на 2K Czech като подразделение на британската компания Kuju Entertainment. Главният герой в играта е Мърфи Пендълтън – затворник, който се озовава в призрачния Silent Hill след катастрофа на затворническата кола, с която бива транспортиран.

Сюжетът на Downpour няма връзка с нито една от предишните игри от поредицата, а местата, на които се развива действието, са разположение в югоизточната част на града, която също никога досега не е била замесена в геймплея. Още една съществена разлика между осмата Silent Hill и нейните предшественици касае саундтрака към играта, който за първи път е поверен на Даниел Лихт – поел тази функция от оттеглилия се Акира Ямаока.

Въпреки първоначалното й решение да последва примера на последния, Мери Елизабет МакГлин се е съгласила да участва в продукцията на Лихт, чието име се свързва преди всичко с музиката към Dexter и Hellraiser: Bloodline.


Сподели.