Отложиха европейския рилийз на Twisted Metal

Pinterest LinkedIn +

Горещо очакваната осма игра от култовата моторизирана екшън поредица Twisted Metal, чиято отворена бета версия стартира в PlayStation Network на 1 февруари и ще продължи до 7 февруари, няма да излезе в Европа на 17 февруари, както бе обявено, а най-вероятно в началото на март, разкри Дейвид Джаф – основател и главен дизайнер на Eat Sleep Play, създател на сериите и режисьор на God of War.

Чрез публикацията си в NeoGAF той съобщава също, че по решение на европейското подразделение на Sony Computer Entertainment играта е претърпяла известна редакция в ущърб най-вече на кинематографичните откъси.

"Ако трябва да съм честен, орязването не е чак толкова голямо. Така например сцената от интрото, която пуснахме в мрежата, в която момичето намушква Tooth в окото, я има и в европейската версия на играта, но отрязана непосредствено преди кадъра, в който върха на ножицата влиза в контакт с лицето на Tooth", пояснява Джаф. Несъществени промени са направени и по геймплея на играта, която ще направи своята премиера в САЩ на 14 февруари 2012 г.

"Може би си мислите, че съм искал да направя промени по съдържанието? М***а му, не – по редица причини, м***а му, не!", споделя още Джаф. "Тази игра обаче не е моя (Sony притежава правата върху интелектуалната собственост и осигурява бюджета), а освен това в определени държави, очевидно, има доста по-строга регулация. И тъй като Twisted Metal никога не е била някакъв кой знае какъв бестселър извън Америка, не ми звучи смислено да се правят сто различни версии – по една за всяка държава".

Точната дата на издаване на играта в Европа предстои да бъде уточнена. По думите на Джаф, който се позовава на слух, новата дата е 1 март.

Сподели.