Отличената със Student Showcase Puddle излиза на 25 януари

Pinterest LinkedIn +

Завършената версия на двуизмерния пъзел платформър Puddle, основаващ се на законите на физиката, ще излезе в Xbox Live Arcade и PlayStation Network на 25 януари, обявиха издателите на играта, отличена със Student Showcase Prize от предпоследното издание на Independent Gaming Festival – Konami.

Разработка на френското студио Neko Entertainment, което в момента работи по две Vita игри – Fang и Maestro, както и по 3DS ексклузивната Cocoto, Puddle борави изцяло с течности, било това вода, ракетно гориво или разтопен метал.

Играчите поемат контрола над околната среда, а не над течностите, имайки за цел да способстват за преминаването им през определено "трасе", в това число човешкото тяло, растение, лaбoротория, канализация, леярна, и др., и безпрепятственото им достигане до съответната финална точка. (пример: за да излееш водата от чашата, трябва да наклониш чашата).

Освен за преодоляването на механичните препятствия в даденото ниво, което ще се разкрива постепенно, играчите ще трябва да имат едно наум способността на течностите да преминават от едно състояние в друго, което означава, че прекаленото бавното темпо и досега им с огън или искра може да доведе до изпаряването им.

Освен за PlayStation 3, Puddle ще излезе и за Vita, като версията за настолната конзола ще поддържа PlayStation Move и Sixaxis.

Сподели.