Отлагат наградите "Грами"

Pinterest LinkedIn +

Връчването на наградите "Грами" се отлага. Организаторите на церемонията са взели това решение заради пандемията от коронавирус, съобщава "Rolling Stone". Вместо на 31 януари 2021 г., както беше планирано, статуетките ще се раздават на 14 март, става ясно от официалната страница на събитието.

На 25 ноември интернет потребители определиха като "катастрофален" подбора на кандидатите за наградата "Албум на годината". Националната академия за звукозаписни изкуства и наука в САЩ, която раздава наградите "Грами", предизвика гнева на меломаните, като игнорира "Map of the Soul: 7" на BTS, "Chromatica" на Лейди Гага (Lady Gaga) и "After Hours" на The Weeknd, издадени през 2020 г. Критиците обърнаха внимание на факта, че за сметка на това номинация са получили „с нищо незабележителния“ албум от "Coldplay" и преиздаденият в луксозен вариант едноименен албум на "Black Pumas" от 2019 г.

След обявяването на номинациите The Weeknd обвини ръководството на наградите на "Грами" в корупция. Източници твърдят, че звукозаписната академия изисква от номинираните да се откажат от участия в "Super Bowl", ако искат да бъдат включени в церемонията по награждаването.

Според тазгодишните номинации за "Грами" Бийонсе е лидер по броя категории, в които е номинирана. Тя ще се състезава за 9 статуетки. Певиците Тейлър Суифт и Дуа Липа, както и хип-хоп изпълнителят Роди Рич, получиха номинации в по шест категории. Голямата победителка от миналата година - 19-годишната Били Айлиш - този път има 3 номинации.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.