"Порнографски" танц възмути зрители на церемонията на наградите "Грами 2021"

Pinterest LinkedIn +

"Порнографски" танц, представен на церемонията за връчване на наградите "Грами", "унижава американската култура и вреди на децата". Това твърди водещият на консервативния информационен канал "Fox News" Тъкър Карлсън, цитиран от "Daily Mail". 

Става въпрос за шоуто на американските рапърки Cardi B и Megan Thee Stallion, които представиха на сцената скандалната си песен WAP. По време на изпълнението звездното дуо, както и танцьори по бельо, танцуват без задръжки на декор, наподобяващ огромно легло. Според консерваторите това представление граничи с порнография. Карлсон смята, че подобно шоу допринася за сексуалната експлоатация на жените и за "нормализация" на порнокултурата. Политическата активистка и консервативна журналистка Кандис Оуенс също заяви, че изпълнението по същество е порнография.

"Това, което видяхме, беше сцена на на имитация на лесбийски секс, показан по телевизията... Наблюдаваме разрушаването на американските ценности, на американските принципи" - коментира Оуенс. Според други анализатори, независимо че песента е много популярна, телевизионният канала CBS не би трябвало да допуска подобно безсрамно изпълнение на церемонията за наградите "Грами".

През декември миналата година стана известно, че песента WAP на американските хип-хоп изпълнителки Cardi B и Megan Thee Stallion е призната за композиция на годината от BBC, която публикува рейтинга на най-добрите сингли и албуми за 2020 година. Отбелязва се, че песента, в която има и откровено вулгарни нецензурни изрази, заема водещи позиции в различни класации в Европа и САЩ.

Междувременно видеото от представянето на рапърките беше свалено както от официалния сайт на наградите "Грами", така и от YouTube.

Сподели.