Откриват поп-арт шоу с обложки на албуми, промо-постери и видеоклипове

Pinterest LinkedIn +

Групите Primal Scream, Beatles, Pixies, Coldplay, Sex Pistols и други ще станат герои на откриваща се експозиция на обложки на албуми, промо-постери и видеоклипове от периода на психиделията през 60-те до наши дни съобщава dotmusic.comГлавният критерий при избора на експонатите за изложбата , откриваща се в Barbican Art Gallery на 16 септември, ще бъде тяхната художествена стойност.

Сред предметите, който ще бъдат изложени са обложките на “Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” на Beatles, “Mezzanine” на Massive Attack, “A Rush Of Blood To The Head” на Coldplay, картини на художници и художествени студия, работили с Joy Division и Suede. Не са подминати и Primal Scream (оформлението на албума им “XTRMTR”) и Sex Pistols (с неща на Jamie Reid).

Ще бъдат показани работи на някои от най-известните имена в графичния дизайн като Neville Brody, Why Not Associates, Designers Republic, Tomato, Fuel и Graphic Thought Facility.

В специално изявление, кураторите споменават, че целта им да покажат нарастващата степен на взаимодействие между дизайн, реклама, изкуство и мода.

Изложбата, наречена “Communicate: Independent British Graphic Design Since The Sixties”, има амбицията да представи ролята на дизайна и художественото оформление за налагането на марките и продуктите, каквито се явяват и музикалните изпълнители.Che Cher, Sleazenation. Designed by Scott King. Courtesy Sleazenation.

Сподели.