Открита е касетка с неиздавани песни на Bob Marley

Pinterest LinkedIn +


Песен на реге легендата Боб Марли (Bob Marley), записана малко преди смъртта му и за чието съществуване до скоро никой не е подозирал, предстои да бъде издадена до края на годината.

Неиздаваната досега песен, наречена "Slogans" (Лозунги), е била намерена от Зиги Марли (Ziggy Marley) - един от синовете на "канонизирания" растафарианец, на некаталогизирана касетка в семейната им къща. Счита се, че тя е била записана от Марли в спалня в Маями през 1979 година.

Подобно на друга "изгубена" песен - "Free As A Bird" на Beatles, към оригиналното акустично демо на "Slogans" са били записани и смесени и други инструменти, в това число китарна партия на Ерик Клептън (Eric Clapton).

"Slogans" ще бъде издадена като сингъл и като трак в компилацията "Africa Unite: The Singles Collection", като се очаква да се появи в магазините през ноември.

Предполага се, че "Slogans" ще бъде последвана от други неиздавани песни, за които споменават запознати източници. Според тях на същата касетка са записани още "6 или 7" нечувани до момента песни на Марли. Хипотетичните им заглавия са "Jailbreaker", "Vexation", "Jump Them Out Of Babylon" и "Pray For Me".

Сподели.