Lemar, Damian Marley и Snoop Dogg с награди MOBO 2005

Pinterest LinkedIn +


Тазгодишният фаворит при раздаването на наградите MOBO (Music Of Black Origin) е 27-годишният нигериец Лемар (Lemar). Финалистът от шоуто за таланти на BBC "Академия на славата" имаше номинации в 5 категории за престижните награди и е победил в 2 от тях, съобщава Reuters.

На церемония в лондонския Роял Албърт Хол, състояла се снощи (22 септ.), той е бил отличен за Най-добър албум и Артист на годината. Със своя "Time To Grow"  Лемар се е наложил в избора на публиката над звезди като Марая Кери (Mariah Carey) и Джон Леджънд (John Legend), докато в категорията за артист на годината е оставил с празни ръце Джос Стоун (Joss Stone) и Естел (Estelle).

Сред останалите наградени са лондонския рапър Sway - в категорията хип-хоп, Kano - британски дебют, Rhian Benson (певица от Гана) - джаз артист, Демиън Марли (Damian Marley) - реге артист и, все пак, Джон Леджънд - в R&B категорията. Видеото към "Drop It Like It's Hot" на любителя на скейт и сноубординга Snoop Dogg също е било отличено.

Тази година MOBO отпразнуваха своята 10-годишнина. Наградите, предназначени за онези артисти, които най-успешно съхраняват и развиват музиката на афроамериканците, се връчват всяка година, като победителите се определят от вота на публиката.

 

Отляво надясно: Julian, Stephen и Damien Marley с майка си Rita

Сподели.