Откриха мъртъв китариста на "Cinderella"

Pinterest LinkedIn +

Почина китаристът на "Cinderella" Джеф Лабар. Тъжната новина беше съобщена от изданието TMZ, което се позова на първата съпруга на музиканта.

Музикантът е открит мъртъв в сряда, 14 юли, в апартамента си в Нешвил, САЩ. Известно е, че няколко дни преди това близки на Лабар не са успявали да се свържат с него и затова бившата му съпруга е решила да го посети, но го е открила мъртъв. Причината за смъртта на 58-годишния китарист все още не е изяснена.

"Cinderella" е една от най-известните хард рок групи през 80-те години. Тя стана популярна със своя глем стил и с парчета като "Nobody's Fool" и "Don’t Know What You Got (Till It's Gone)" - най-големият хит на групата в американската музикална класация "Billboard".

Джеф ЛаБар замени оригиналния китарист на групата Майкъл Шърмик през 1985 г. Освен това той имаше собствен солов проект, от който успя да издаде един диск през 2014 г., наречен "One For The Road". Свирил е и в малката група "Naked Beggars" със своя колега от "Cinderella" Ерик Бритингъм.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.