Почина любимата на Джим Морисън - Патриша Морисън

Pinterest LinkedIn +

Любимата на рок звездата Джим Морисън - Патриша - е починала в дома си в Ню Йорк, съобщава "Variety".

75-годишната Патриша Кенъли-Морисън е била открита мъртва в апартамента си, след като няколко дни не е отговаряла на телефонни обаждания. "Тя беше красива, талантлива и имаше невероятна писателска дарба. Най-добрата сестра", казва за нея брат ѝ Кевин Кенъли.

Легенда в рок журналистиката в САЩ, тя е била главен редактор на списание "Jazz & Pop" от 1969 до 1971 г. "Тя бе една от първите жени, които пробиха в мъжкия свят на рок журналистиката, но реши да се откаже от този успех, за да се посвети на фентъзи историите", разказват нейни колеги. Патриша публикува повече от 15 романа, повечето от които са в жанра фентъзи.

Освен това Патриша е известна и като вдъхновението на фронтмена на "The Doors" Джим Морисън. Двамата се запознават през 1969 г. Техните отношения са описани в автобиографичната ѝ книга "Странни дни: Животът ми със и без Джим Морисън". Тя се появява и в прочутия филм на Оливър Стоун "The Doors", посветен на групата. Самата Патриша обаче не одобрява филма. "Джим Морисън, мъжът, когото обичах, за когото се ожених, го няма в този филм. Това, което виждате, е гротеска, карикатура, която никога не би могла да напише великите песни на Джим. Но най-голямата грешка на Оливър Стоун е, че в края на филма на зрителя не му пука, че Джим вече го няма".

Въпреки че Патриша се смята за истинска съпруга на вокалиста на "Доорс", техният брак не е официален. Двамата са се оженили по правилата на келтска езическа традиция, като по същото време Морисън има и граждански брак с Памела Кърсън.

Няколко дни преди да почине, Джим пише на Патриша. "Пишеше ми колко е уморен и колко му липсвам. "Леглото ми е студено без теб", казваше. Беше писмо, което разплаква, и аз плача до ден-днешен", споделя тя в биографичната си книга.

Сподели.