"Откраднат живот", Йоана Буковска, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и Асен Блатечки са сред големите победители в "NOVA подкрепя българските филми"

Pinterest LinkedIn +

Зрителите на "Нова телевизия" избраха своите любими български актьори, актриси и продукции за първи път чрез онлайн гласуване. Близо 53 000 зрители дадоха 120 000 гласа в следните 5 категории: "Кино", "ТВ сериали", "Уеб сериали", "Риалити сериали" и "Изгряваща звезда". Гласуването приключи на 15 март, а ето и кои са големите победители:

В категория "ТВ сериали" с над 10 000 (10608) гласа на първо място се нарежда хитовата българска поредица "Откраднат живот".

След оспорвано съревнование наградата за любим актьор от телевизионен сериал отива при Юлиан Вергов (3993) за превъплъщението му като доцент Виктор Банков. Второ и трето място феновете отредиха на Димо Алексиев (д-р Калин Генадиев) и Моню Монев (д-р Мазов). С най-много гласове сред дамите е Йоана Буковска-Давидова (3326), която спечели любителите на българските филми с ролята на Виолета Захариева в "Откраднат живот", а веднага след нея се нареждат Ралица Паскалева (д-р Стилянова) и Дария Симеонова (Наталия). Прави впечатление, че зрителите са предпочели новите лица, а утвърдени актьори като Мария Каварджикова, Стоян Алексиев и др. се радват на по-малко фенове.

В категория "Кино" най-много гласове получи лентата "Дъвка за балончета" (2394), а звездата в главната женска роля във филма Теодора Духовникова спечели приза за "Любима актриса". На второ и трето място са Снежана Макавеева (978) и Зорница София (479). Наградата за "Любим актьор" в киното убедително печели Асен Блатечки (3246), следван от Иван Юруков (629) и Валери Йорданов (530).

"Следвай ме" (3024) е изборът на феновете за най-предпочитан уеб сериал, а звездите на продукцията Илиян Илиев (2014) и Христина Христова-Тита (2183) са събрали най-голяма зрителска подкрепа в категориите за любими актьор и актриса от уеб сериал.

Сериозен е интересът на гласуващите и в категория "Риалити сериали", където големият победител с близо 11 000 (10874) гласа е любимецът на феновете на "София – Ден и Нощ" Митко. Най-харесвана сред дамите е Симона (6509), която ще получи отличието "Любима актриса" в риалити сериал.

В специалната категория "Изгряваща звезда" първото място печели Андрея Захариев (2529) от "Дъвка за балончета", следван от двамата братя от "Ние, нашите и вашите” - Мартин Цолов (2252) и Мартин Желанков (1529).

"Наградите на NOVA са естествено продължение на една много силна за българските филми година. Като водещата медийна група на пазара за нас е от стратегическо значение да инвестираме в локални продукции и българско кино, защото с подкрепата си даваме възможност не само на звездите, но и на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в мащабни проекти, така че да се развива родният пазар. Щастлива съм, че изборът за любимите български актриси, актьори и продукции, подкрепени от NOVA през 2017, е направен от зрителите", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на "Нова Броудкастинг Груп".

Първите награди "NOVA подкрепя българските филми" ще бъдат връчени на специално събитие. Феновете, участвали в класацията, ще имат възможността да видят своите любими звезди на живо, а по един от гласувалите във всяка категория ще бъде избран да връчи наградата на звездата, за която е дал своя глас.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.