Юлиан Вергов, Асен Блатечки, Тита, Йоана Буковска и Теодора Духовникова са любими звезди за зрителите на "Нова телевизия"

Pinterest LinkedIn +

Първите награди "NOVA подкрепя българските филми" бяха връчени в Дома на киното на специално събитие. На церемонията присъстваха актьори, режисьори, продуценти и любители на българското кино, а водещи бяха Богомил Грозев, Василена Гръбчева и актрисата Марта Вачкова.

След оспорван вот, 53 000 гласували и 120 000 гласа за първи път зрителите избраха своите любими български актьори, актриси, филми и сериали сред продукциите на NOVA чрез онлайн гласуване. Най-много статуетки получиха филмът "Дъвка за балончета", хитовият медицински сериал "Откраднат живот" и уеб сериалът "Следвай ме".

Сред победителите, спечелили вота на зрителите, са емблематичните актьори Юлиан Вергов и Асен Блатечки, както и популярните любимци на феновете Илиян Илиев и Христина Христова-Тита от "Следвай ме" и Митко и Симона от хитовия риалити сериал "София – Ден и Нощ".

"За мен тази награда е един истински "Оскар". Благодарен съм за всичко, което ми се случи в последните две години и за това, което NOVА направи за българските филми, за мен и за целия екип", сподели "Изгряващата звезда" от филма "Дъвка за балончета" Андрея Захариев.

"Това е най-осмислящото признание за актьора, което дава упование, че е попаднал на правилното място като професия. Много благодаря на всички фенове, че са ми се доверили и допуснали в най-интимния кръг на любимите си същества. Искам да им пожелая много взаимни полети – аз да бъда от едната страна като героиня, а те да ме подкрепят, за да можем да летим заедно", призова Йоана Буковска-Давидова, отличена от зрителите за любима актриса в категория "ТВ сериали" за ролята ù на Виолета в "Откраднат живот".

"Когато публиката те обича, всичко ти е наред. Благодаря на зрителите, че гледат и обичат "Откраднат живот"... няма по-голямо признание от това", допълни продуцентът на сериала Евтим Милошев.

"Няма актьор на света, който да каже, че наградата от зрителите и публиката не е най-добрата. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Направихте ме много щастлива", коментира актрисата Теодора Духовникова, която взе награда за любима актриса в категорията "Филми".

Наградите на NOVA са естествено продължение на една много силна за българските филми година. От медията обещаха, че ще продължат да подкрепят мащабни проекти, с които да развиват българския филмов пазар. Телевизията кани феновете да гледат някои от любимите си български филми и да се срещнат със звезди и екипа на лентите "Вездесъщият", "Бензин", "Воевода", "Маймуна" и "Дъвка за балончета" в седмицата "NOVA подкрепя българските филми в Дом на киното" между 12 и 20 май.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.